Tagtik

Foto van twee '18-jarige' atleten gaat wereld rond

Afgelopen weekend vond in het Deense Aarhus het wereldkampioenschap veldlopen plaats. Er kwamen geen Belgen aan de start aangezien het Belgische veldloopseizoen er al even op zit en onze atleten hun voorbereiding op het pisteseizoen al gestart zijn.

Bij de junioren kon het Noorse supertalent Jakob Ingebrigtsen niet op tegen de Oost-Afrikaanse suprematie. Zo ging de wereldtitel in deze U20-categorie naar de Ethiopiër Milkese Mengesha. Twee ploegmaats van hem gaan echter met alle aandacht aan de haal, zij het om de verkeerde reden.

Dinkalem Ayele en Getnet Yetwale werden respectievelijk 11e en 21e, een meer dan puike prestatie. Er wordt echter wereldwijd sterk getwijfeld of deze twee atleten wel hadden mogen deelnemen bij de junioren. Beide Ethiopiërs zien er immers uiterlijk veel ouder uit. Volgens hun identiteitsfiche bij de internationale atletiekfederatie zouden Ayele en Yetwale geboren zijn in december 2000, en bijgevolg 18 jaar oud zijn. Dat lijkt volgens veel mensen echter niet te kloppen aangezien beide heren er eerder uitzien als mannen van minstens 25 jaar oud. Een foto van beide atleten in de juniorenwedstrijd verspreidt zich alvast als een lopend vuurtje op social media.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren