Tagtik

'We zitten niet in een race tegen elkaar, maar in een race tegen het virus'

Tedros Adhanom, de topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), roept net voor de start van de Olympische Spelen regeringen, bedrijfsleiders en de wereldbevolking op om zich te verenigingen in de “race” tegen het coronavirus.

"We zitten niet in een race tegen elkaar, we zitten in een race tegen het virus", zei WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus dinsdag voor leden van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) die in Tokio samen waren gekomen. Hij maakte dan ook uitgebreid de vergelijking met de Olympische Spelen. "Om te slagen in deze Olympische Spelen, heb je snelheid, kracht en vaardigheid nodig, maar ook vastberadenheid, toewijding en discipline." Tedros Adhanom riep de wereld op om dezelfde kwaliteiten te tonen om “de pandemie te overwinnen”.

"De pandemie zal eindigen wanneer de wereld ervoor kiest om er een einde aan te maken. Dat ligt in onze handen", benadrukte de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie. Hij had het ook over de praktische organisatie van de Olympische Spelen, die ondanks luid protest omdat het onveilig zou zijn door de pandemie, vrijdag toch beginnen. "Een nulrisico bestaat niet", aldus de topman van de WHO.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren