Tagtik

Vias wil transmigranten 'tracken' met smartphone

Verkeersveiligheidsinstituut Vias pleit ervoor om transmigranten op te sporen via hun smartphone. Door zogenaamde trackingsoftware zouden mensensmokkelaars kunnen opgespoord worden.

"Telefoons zijn het belangrijkste wapen van mensensmokkelaars. De 'wifi-snuffelaar' vormt het ideale hulpmiddel voor de politie om de smokkel aan te pakken, want nu dweilen ze met de kraan open", zegt Maarten Swinnen van Vias in De Standaard.

Deze zogenaamde 'wifi-snuffelaars' zouden verdachte smartphones kunnen volgen via een code. Als het een verdacht patroon op een strategische plek detecteert, kan de gsm gevolgd worden.

De woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) meldt in De Morgen dat het voorstel in samenspraak met justitie verder onderzocht zal worden.

Jambon is eveneens vragende partij voor een ander voorstel van Vias, waarbij slimme geluidsdetectoren en sensoren aan vrachtwagens worden bevestigd. Die moeten meten wanneer transmigranten een vrachtwagen proberen binnen te dringen.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard - De Morgen - Gazet van Antwerpen/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren