Tagtik

Overlast door jongerenbende blijft duren

De overlast in De Hollandse Molenwijk in het Oost-Vlaamse Waasmunster blijft duren. Een jongerenbende terroriseert er al enkele maanden de buurt. "Tijdens de afgelopen maanden kwamen er heel wat meldingen binnen van problemen in deze buurt. Er werden ruiten kapot gesmeten, leegstaande woningen werden binnengedrongen en het openbaar domein werd beschadigd. Allemaal zaken waaraan we absoluut een einde wilden stellen. Zo'n gedrag verhoogt het onveiligheidsgevoel en zorgt zowel op sociaal als op politioneel vlak voor heel wat overlast", beschrijft burgemeester Michel Du Tré (CD&V) de uit de hand gelopen situatie in Het Nieuwsblad.

Vrijdagavond probeerde de lokale politie dan ook om de overlast terug te dringen met een gerichte actie. Bij deze zogeheten 'sweeping' gingen agenten eerst anoniem omstreeks middernacht op pad, waarna ze pas in de tweede fase van de actie voor hun uniform kozen.

Maar liefst zeven politieploegen van telkens twee agenten te voet, per fiets en met anonieme wagens voerden heel wat fouilles en identiteitscontroles op. De jongeren die voor problemen zorgden zijn vooral tussen 15 en 20 jaar oud. Zij stelden zich vrijdagnacht bijzonder weerspannig en agressief op tijdens de controles. Er hangt nu al een tijd een camera van de politie in de wijk, maar deze heeft voorlopig niet het gewenste effect. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren