Tagtik

"Oorlogstoestanden op E19: molotovcocktails en stenen naar politie gegooid"

Meer dan twintig relschoppers die op straat komen tegen de hoge brandstofprijzen, zijn woensdagavond op de snelweg E19 ter hoogte van Feluy opgepakt. De zogenaamde gele hesjes blokkeerden de snelweg in beide richtingen en gooiden met molotovcocktails en stenen naar politie. Tevens stookten ze ook een vuurtje op de autsnelweg én overvielen en plunderden ze enkele vrachtwagens.

De agenten reageerden met het waterkannon en pakten in totaal meer dan twintig mensen op. Tevens nam de politie enkele voertuigen in beslag. De politie zette ongeveer 120 politiemensen in, gesteund door een helikopter en waterkanonnen. Dat meldt de RTBF.

"Afgelopen nacht waren er weer blokkades. Opnieuw zagen we dat gewelddadige personen misbruik maakten van de protesten", zegt Olivier Van Raemdonck, woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) donderdag. "We moeten daar krachtdadig tegen optreden."

Na verschillende dagen van relletjes op de E19/A7 ter hoogte van het brandstofdepot van Total, sprak de RTBF er woensdagavond van 'oorlogstoestanden'.

(Skwadra by Tagtik/Source: RTBF - Sudpresse - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren