Tagtik

Gevreesde inbrekersfamilie gevat: 160 inbraken in België en Nederland

Een Nederlands koppel van 43 en 41 jaar oud wordt samen met hun zes kinderen van 20, 18, 17, 16, 11 jaar en een baby van 1 jaar oud verdacht van wel 160 inbraken in campers en woonwagens langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust.

Vermoedelijk was dé schrik van menig caravantoerist, ook actief in België. Daar werden immers afgelopen zomer ook heel wat inbraken in campers gepleegd.

Het koppel trok dagelijks samen met de zes kinderen van kustgemeente naar kustgemeente op zoek naar campers en caravans om in te breken. Het koppel zette de kinderen eveneens in voor de inbraken. De politie noemt het kindermishandeling en ziet de ouders dan ook als leider van een criminele organisatie.

Het gezin wordt verdacht van wel 160 inbraken. De inbraakgolf stopte abrupt toen de verdachten midden augustus opgepakt werden in hun camper, waar heel wat elektronische apparaten en sieraden werden gevonden.

Op 4 december zal deze zaak voor het eerst behandeld worden. Momenteel zitten de ouders en kinderen van 20 en 18 nog steeds opgesloten.

(Skwadra by Tagtik/Source: Omroep Zeeland - NOS/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren