Tagtik

Gedaan met oneindige tenniswedstrijden op Wimbledon

Het publiek smult vaak van vijfsetters op tennistornooien, maar voor de spelers of speelsters is het moordend op een tornooi, waar twee dagen later vaak een nieuwe wedstrijd moet gespeeld worden. Om de inspanning van de deelnemers aan het tennistornooi van Wimbledon toch ietwat lichter te maken, nam de organisatie van Wimbledon een opvallende beslissing.

Wanneer de stand op 12-12 staat in de beslissende set, zal met een tiebreak vanaf nu de winnaar aangeduid worden op het tennistornooi van Wimbledon. De winnaar zal de eerste speler of het eerste team zijn die zeven punten haalt met een voorsprong van twee of meer punten. Dat communiceert de All England Lawn Tennis Club vandaag.

Deze opvallende wijziging in het reglement komt er nadat de Zuid-Afrikaan Anderson en de Amerikaan John Isner vorig jaar bijna drie uur tenniste. Dat is de op één na langste tennismatch ooit. Uiteindelijk won Anderson deze halve finale met 26-24, maar hijzelf lanceerde niet veel later een oproep om het reglement toch eens te herzien. Daar wordt nu gehoor aan gegeven met de reglementswijziging.

De langste tenniswedstrijd ooit duurde maar liefst 11 uur en 5 minuten, gespreid over drie dagen. De match werd ook gespeeld tussen John Isner en de Fransman Nicolas Mahut. Daar werd het maar liefst 70-68 in de beslissende set.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren