Tagtik

'Bleke koffie straffer dan donkere'

Op menig werkvloer is het koffie-apparaat de populairste ontmoetingsplek. Misschien nipt u zelf op dit eigenste moment van een heerlijke espresso of cappuccino, maar gelijk heeft u. Een kopje van het zwarte goud bezorgt u dan ook een handige cafeïnerush, maar wist u dit al over koffie?

Betere zwemmers

Een Braziliaans onderzoek toonde aan dat mannen die vaak koffie drinken, beweeglijker zaad produceren dan niet-koffiedrinkers.

Bleke koffie straffer dan donkere

Hoe donkerder de koffiebonen, hoe meer smaak ze hebben, maar hoe minder cafeïne je koffie zal bevatten.

Duurste koffie ter wereld wordt uitgescheten

Hebt u al eens een kopje 'Kopie Luwak' besteld? Dan zal u wel geschrokken zijn wanneer u de rekening gepresenteerd kreeg, het is immers de duurste koffie ter wereld. U zal echter nog meer schrikken wanneer u de afkomst van de koffiebonen ontdekt ... Deze bonen worden immers opgegeten door de Civetkat (so far so good), maar worden daarna uitgescheten en verzameld om uw bakje troost mee te maken.

Enkel olie wordt meer verhandeld

Wist u dat koffie de op één na meest verhandelde grondstof ter werels is? Enkel olie wordt meer verhandeld op dit moment.

Geit ontdekte koffie

Of hij of zij al dan niet ‘Eureka’ mekkerde, daar bestaat nog serieuze twijfel over. Waar wel zekerheid over bestaat, is dat koffie ontdekt werd door een geit! Een Ethiopische geitenhoeder ontdekte dat zijn geiten na het eten van de koffiebonen hyperactief begonnen rond te springen. Hij proefde zelf van deze vrucht met uitzonderlijke werking en kreeg eveneens een serieuze boost. Hij vertelde dit aan enkele monniken in de nabijgelegen dorpjes en even later werd er een drank van gemaakt. Koffie was geboren!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren