Tagtik

Antwerpse verkrachters van Nederlandse toeristes kennen straf

De vier Antwerpse jongeren van Afrikaanse afkomst die twee Nederlandse toeristes urenlang verkrachttte in maart, zijn veroordeeld tot straffen van 5 jaar cel. Een van de daders krijgt drie jaar effectief, de anderen krijgen 45 maanden effectief en de rest van de celstraf is met uitstel. De procureur had 7 jaar cel tegen elke beklaage geëist, de rechter ging daar dus niet op in.

De rechtbank vond het niet bewezen dat de beklaagden in groep hadden gehandeld en sprak hen voor die verzwarende omstandigheid vrij. De twee slachtoffers krijgen elk een schadevergoeding van bijna 12.000 euro.

Voor de twee Nederlandse vrouwen van 21 en 22 jaar oud was de citytrip naar Antwerpen van begin maart van dit jaar uitgedraaid op een nachtmerrie. Ze werden door vier mannen verkracht en beroofd in hun hotelkamer.

Vrijdagavond trokken de vrouwen naar discotheek Roxy waar ze kennismaakten met vijf mannen. Er werd flink gedronken en cocaïne gebruikt.

Mohamed S. (23) en zijn vriend Lamine N. (20) gingen daarna met de Nederlandse toeristes naar hun hotelkamer. Vervolgens begon de gruwel. Nadat beide jongens de meisjes verkracht hadden en vervolgens van slachtoffer hadden gewisseld, lieten ze twee kompanen, Tijani D. (20) en Eliel B. (21), binnen in de hotelkamer. Hierna verkrachtten en bepotelden ook deze twee jongens de Nederlandse toeristes. Hierna stalen twee van de daders de iPhone van één van de meisjes en namen ze 100 euro uit de portefeuille van het slachtoffer.

In eerste instantie dachten de meisjes dat ze gedrogeerd waren, maar daar werden geen bewijzen voor gevonden. De rechtbank vond het bewezen dat de daders de vrouwen verkracht hadden, maar voor de verzwarende omstandigheid dat ze elkaar geholpen hadden om de feiten te plegen, werden ze vrijgesproken.

(Skwadra and Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad - Het Laatste Nieuws/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren