Tagtik

Zo fiks je gratis kerstgeschenken

25 December 2023 10:30 Wist je dat we de voorbije 5 jaar telkens gemiddeld 200 euro uitgaven aan kerstcadeaus? Dit is flink wat geld en hiermee scoren we bovengemiddeld. In Amerika en Engeland vinden we de meest gulle schenkers. Maar de gevolgen van de coronacrisis laat zich ook in de portemonnee voelen. Daarbij wordt het steeds moeilijker om cadeaus tijdig onder de boom te krijgen.

Gingerbread-koekjes: de hype van deze periode

25 December 2023 08:55 Gingerbread koekjes zie je steeds meer in deze periode: in het uitstalraam van bakkers, maar ook als versiering in de kerstboom in de vorm van een ster, een kerstboom, een mannetje … Ze worden dikwijls versierd met glazuur en snoepjes.

Ben jij ook een gewoontediertje tijdens de feestdagen?

25 December 2023 08:54 Serveer jij jouw gasten met Kerstmis ook kalkoen? En deed je dat de voorbije jaren ook al? Dan behoor jij waarschijnlijk tot die groep gewoontedieren die houdt van herhaling, voorspelbaarheid en routine. Maar hoe komt het nu dat wij bepaalde gewoontes aanleren? Rudi D’Hooge, biologisch psycholoog aan de KU Leuven en de VUB buigt zich over zeven stellingen.

Zo kom je gezond die feestdagen door

25 December 2023 08:44 Iedereen wil kunnen genieten van de feestdagen. Wat zondigen hier en daar is dus wel voor één keer toegelaten. Want geef toe, genieten is ook belangrijk! Met volgende tips kom je deze periode veilig door.

Wat als je kerstkado niet toekomt?

18 December 2023 10:42 De feestdagen naderen en samen met deze fijne dagen ook de ‘cadeautjes-stress’. Maar, naast vragen als “wat zullen we nu dit jaar weer kopen?”, is er ook de vraag of ons pakket dat we online bestelden wel op tijd aankomt. In principe moet je altijd eerst de webwinkel contacteren om je hierbij te helpen. Maar bij buitenlandse webshops is dat niet altijd makkelijk.

Zo geniet je veel langer van jouw kerstroos

14 December 2023 10:30 Stilaan maken we het binnenshuis lekker gezellig. In vele huiskamers worden de eerste kerstattributen bovengehaald. En nu nog die mooie kerstroos in huis halen. Elk jaar opnieuw kopen mensen massaal kerstrozen. Maar is het wel nodig om deze elk jaar opnieuw te gaan kopen? De kerstroos is immers geen ‘wegwerpplant’ die je telkens in januari bij het groenafval gooit.