Tagtik

Begrijp jij die code op de eitjes uit de winkel?

25 March 2024 10:30 Hoeveel eitjes gebruik jij per week? Het zijn er alvast meer dan je zou denken, want iedereen lust wel eens een eitje. Maar bovendien gebruiken wij ook eieren in heel wat gerechten: cake, taart, vogelnestjes, sommige broodsoorten …

Zo verbrand je die calorieën van al die paaseitjes

23 March 2024 15:16 Heb je ze ook al zien liggen in verschillende winkels: de chocoladen paaseitjes! Ze liggen niet alleen in de schappen om te verkopen, ze liggen ook in schaaltjes ‘voor het grijpen’ aan de kassa van veel winkels. En elk jaar komen er vrolijke kleurtjes en nieuwe smaken bij. Ongetwijfeld heb je wel zin om al die smaken eens te proeven, want geef toe dat het ontzettend moeilijk is als chocoladeliefhebber om er aan te weerstaan. Maar weet je ook hoeveel calorieën er in zo’n paaseitje zitten?

Op deze dag in 2006: de eerste tweet in de geschiedenis

21 March 2024 13:40 Op 21 maart 2006, precies 18 jaar geleden, zag het beroemde sociale netwerk Twitter (nu X) het daglicht. Het sociale netwerk met het blauwe vogeltje ontstond uit het brein van vier mannen: Jack Dorsey, Biz Stone, Noah Glass en Evan Williams. In 2005 runden de drie laatstgenoemden Odeo, een podcastingbedrijf.

Kleurcode voor paaseitjes eindelijk ontcijferd: achter welke kleur schuilt welke smaak?

20 March 2024 10:32 We hebben het allemaal al eens meegemaakt: je prutst het papiertje rond het paaseitje open, zet er je tanden in en … dit is niet wat je verwachtte! Je hebt een smaak die je echt niet lust, terwijl een paar dagen voordien onder datzelfde blauwe papiertje jouw lievelingssmaak zat. Hoe komt het toch dat al die supermarkten daar geen uniformiteit in brengen? Want de consument is hier toch wel vragende partij.

In dit land bezorgen robots al maaltijden aan huis (VIDEO)

20 March 2024 09:49 In de drukke straten van Nihonbashi, een van de drukste zakenwijken van Tokio, verscheen op 6 maart een nieuw silhouet. Het is noch een gehaaste mens, noch een luidruchtig voertuig, maar iets anders, iets innovatiefs. Het mysterieuze object is Uber Eats, de allereerste quasi-autonome robot van Japan.